Elsker du at lave mad – så få malet!
I det ganske land er der mange glade amatørkokke, der på daglig basis disker op med alskens lækkerier i køkkenet. Det er en social såvel som gastronomisk begivenhed for venner og familie, at være i selskab med en der virkelig nyder at lave mad. Og udover selve maden, så skal omgivelserne også være på sin plads, for at komme helt i mål med lækre middage, uanset om det er til familien en tirsdag aften, eller til fætter-kusine aften om lørdagen. Det er måske så ikke husets kok, der skal tage sig af de andre ting, men det kan dennes partner i så fald. Og hvad er det man skal tænke på? Jo det er alt lige fra bordet man sidder ved, og de stole man sidder på. Bordets dækning, og tallerkener, glas og bestik. Det er dog også rammerne for hele dette menageri, hvilket er væggene. Det er dem vi vil stille skarpt på her, da de efter bliver glemt blandt de andre ting man kan fokusere på. Du kan læse mere lige her!
Madlavning slider
Man tænker ikke på det særligt ofte, men når man laver meget mad, så slider man også meget på sit køkken og husets vægge, i hvert fald de vægge der befinder sig i nærheden af køkkenet. For de flestes vedkommende vil dette inkludere spisestuen, der plejer at ligge i forlængelse af køkkenet. Vi ved at et køkken bliver slidt, i den forstand at hængsler og låger, bordplader og udstyr bliver slidt og går i stykker i mere eller mindre grad. Ens vægge bliver dog også påvirket af aktiviteten i køkkenet. Der kommer sod og fedt, samt diverse skrammer, der gør at man ikke længere står med et pænt og indbydende stykke væg, efter nogle år med hyppig madlavning og inviterede gæster. Man kan naturligvis godt leve med dette, og blot lade stå til, men man kan også vælge at træffe en beslutning om at holde et vist niveau.
Rengøring og maling
Man kommer langt med rengøring, og det er uanset hvad nødvendigt som en del af den ugentlige vedligeholdelse. På lang sigt er det dog ikke nok, hvis man gerne vil have et køkken og en spisestue i top. Sliddet sætter sig også i form af falmet maling, og giver et udtryk af en manglende friskhed. Det er dog meget nemt at vende bøtten på denne udvikling, det kræver blot en omgang frisk maling med nogle års mellemrum. Her bør man finde sig et lokalt og professionelt malerfirma, der kan komme med den ekspertise og erfaring, der resulterer i et smukt, hygiejnisk og praktisk resultat. Det kan ikke anbefales at man selv giver sig i kast med at male, da de fleste amatører desværre ikke har det tilstrækkelige faglige overskud, til at komme i mål med et malerprojekt. Det er heldigvis ikke særligt dyrt at få faglærte malere ud, så det er alle pengene værd, hvis man prioriterer sit køkken og sin spisestue. Så er det bare om at få inviteret en masse venner, og få gang i blusset!
Skriv et svar